July 17, 2024

Fit blijven met een kantoorbaan

Hoe blijf je fit tijdens een kantoorbaan?

Je werkt op kantoor. 5 dagen in de week van 9 tot 5. Bij thuiskomst plof je van vermoeidheid het liefst neer op de bank. Na zo een lange werkdag ben je uitgeput. Het is voor veel mensen de realiteit. Dit is echter een groot probleem. Juist wanneer je een kantoorbaan hebt is het namelijk van groot belang om voor of na je werk flink te bewegen om fit te blijven. Wanneer je dit niet doet zul je je op de lange termijn slechter voelen, aankomen in gewicht en vatbaarder worden voor ziekten. Je gezondheid keldert naar beneden. Het is dus van groot belang om het roer tijdig om te gooien en meer te bewegen. Wanneer je fit blijft heb je niet alleen de hele dag meer energie, je prestaties op kantoor zullen ook sterk verbeteren. Je kan je veel beter en langer concentreren. Reden genoeg om fit te blijven dus. Toch lukt het de meeste kantoormedewerkers maar niet. In dit artikel ontdek je 2 tips om fit te blijven tijdens een kantoorbaan.

Wandelen in de pauze

Een eerste essentiële stap om fit te blijven tijdens een kantoorbaan is om te gaan wandelen tijdens de middagpauze. Deze beweging zorgt er niet alleen voor dat je fitter blijft, het zorgt er ook voor dat je na de pauze vol focus en energie weer helemaal helder kan nadenken. Je geeft je productiviteit een ware boost. Nog een groot voordeel van een middagpauze is dat je meer kan verbinden met je collega’s. De gesprekken die je tijdens zo een wandeling voert zijn gegarandeerd anders dan gedurende de rest van de dag. In plaats van gesprekken over het werk, is er tijdens een middagwandeling genoeg ruimte voor gesprekken over je hobby’s, kinderen en vakantieplannen. Dit zorgt voor een betere band met je collega’s die je vervolgens ook nog in jullie teamprestaties terug zal zien!

Creëer een routine

Om succesvol fit te blijven is een routine essentieel. Wanneer je sporten alleen doet wanneer je er tijd voor hebt, heb je er nooit tijd voor. Je moet er tijd voor maken en het inplannen in je agenda. Maak er een routine van. Kies een vast moment op de dag of een vast aantal momenten in de week waarop je gaat sporten. Ben jij iemand die dan alsnog niet gaat? Spreek dan met iemand in je omgeving af dat hij of zij je verantwoordelijk houdt. Kies bijvoorbeeld samen een straf uit wanneer je niet op de afgesproken tijd gaat sporten, of kies juist een beloning uit wanneer je wel gaat. Wanneer je eenmaal in deze routine zit, kun je niet meer zonder. Sporten wordt dan net als tanden poetsen. Je doet het elke dag op een vast moment. Fit blijven kost dan geen moeite meer.

Conclusie

Wanneer je begint met een dagelijkse middagwandeling met je collega’s ervaar je al snel grote voordelen in je leven. Als je vervolgens ook nog een sportroutine voor jezelf inbouwt kost fit blijven geen moeite meer.